Sastojci:
- 300 g raznih šumskih pečuraka
- 2 kašike putera
- so, biber
- 2 kašike pinjola
- luk vlašac
- čen belog luka
- 4 grančice timijana (majčine dušice)
- 400 g pirinča
- 1 dl belog vina
- 1 l bujona od povrća
- 30 g parmezana
Priprema: Pečurke očistite, operite, osušite i iseckajte. Kašiku putera zagrejte u tiganju i propržite pečurke 10 minuta. Posolite i pobiberite. Pinjole propržite bez ulja. Vlašac i beli luk očistite i nasitno isecite. Timijan očistite, operite, osušite i očupajte listiće.
U šerpi zagrejte kašiku putera, pa na tome propržite vlašac i beli luk. Dodajte pirinač i dinstajte dok ne posta-ne staklast. Pospite timijanom.
U pirinač sipajte belo vino, pa nastavite kuvanje. S vremena na vreme dolivajte bujon, tek toliko da pirinač bude pokriven. Kuvajte oko 20 minuta. Rižoto treba da bude kremast.
Parmezan sitno izrendajte, zajedno sa pečurkama do¬dajte pirinču i nakratko ugrejte. Začinite solju i biberom. Rižoto servirajte u dubljim tanjirima i pospite proprženim pinjolama.
Izvor: Lisa lepa & srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.