Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Recepti ostalo

Zdravi recepti za slatkiše: pečene jabuke "haselbak" sa ovsenim pahuljicama

Autor Jasmina Glišić
Autor Jasmina Glišić

Specifičan način seckanja jabuka ili, za slano jelo, krompira - u tanušne listove koji podsećaju na lepezu - potiče iz švedskog grada Haselbaka...

Izvor: Foto: Youtube screenshot

Sastojci:

  • 2 veće jabuke, oljuštene, očišćene od semena, presečene na polova
  • 4 kašike smeđeg šećera
  • 50 gr putera
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • 2 kašike ovsenih pahuljica
  • 1 kašičica brašna
  • na vrh kašičice soli
  • po želji, sladoled

Priprema: Zagrejte rernu. Zasecite jabuke kao na snimku, u tanke listiće, ali da ne prosečete do kraja (možete postaviti graničnik, na primer, kineski štapić).

Izmešajte kašiku šećera, brašna i pola kašičice cimeta. Dno posude namažite uljem, spustite polovine jabuka na ravnu stranu, pa premažite mešavinom šećera i putera. Prekrijte folijom i pecite 20 minuta. 

Ostatak putera i šećera pomešajte s ovsenim pahuljicama, dodajte preostali cimet i malo soli, pa polako dodajte kašičicu brašna i dobro izmešajte. Otvorite oštrim nožem listove jabuka pa rasporedite mešavinu s pahuljicama. Vratite u rernu na još deset minuta. Servirajte sa sladoledom po želji.

Specifičan način seckanja jabuka ili, za slano jelo, krompira - u tanušne listove koji podsećaju na lepezu - potiče iz švedskog grada Haselbaka...
Izvor: LepaiSrecna

Izvor: Lisa

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije