Sastojci:
- 5 kg pečene crvene paprike
- 10 pečenih papričica
- 1 glavica belog luka
- 2 kg paradajza
- 2 veze celerovog lišća
- ulje
- vinsko sirće
- so
Priprema:
Paradajz potopiti u vrelu vodu, skinuti kožicu i iseći. Beli luk i celer list sitno iseckati. U dublju šerpu staviti paradajz i kuvati uz lagano mešanje dok ne ispusti tečnost. Preliti sa malo ulja, dodati beli luk i celer i kuvati dok ne počne intenzivno da miriše. Pečenu papriku i papričice iseći na štapiće (iscepkati), dodati u šerpu i peći uz stalno mešanje, dok ne ostane trag u šerpi.
PROČITAJTE JOŠ: Slana zimnica: recept za ajvar od zelenog paradajza
Posoliti, doliti još ulja, preliti vinskim sirćetom i krčkati oko 5 minuta. Cepkani ajvar sipati u tople tegle, staviti u rernu da se suši na 100C, a zatim ga preliti vrelim uljem. Ostaviti da se ohladi, i zatvoriti celofanom.
Izvor: Kuhinjica
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka