Sastojci (za 4 osobe):
- 250 g kratkih makarona
- so
- 1 glavica luka
- 200 g čeri-paradajza
- 2 kašike ulja
- 5 jaja
- 250 ml sosa za pastu od paradajza i rikote (iz tegle)
- 100 g naribane gaude
- po želji grubo naribani biber i kolutići vlašca za posipanje
Priprema:
Skucajte testeninu u slanoj vodi, a potom ocedite. U međuvremenu oljuštite i naseckajte luk. Operite i presecite paradajz. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Prodinstajte luk u teflonskom tiganju pa maknite tiganj sa štednjaka.
Dodajte testeninu i čeri-paradajz te sve promešajte. Razmutite jaja sa sosom od paradajza i sira te prelijte po testenini. Ravnomerno pospite sirom i pecite musaku 15-20 minuta u rerni. Pre posluživanja pospite jelo biberom i kolutićima vlašca.
Vreme pripreme: 45 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.