- Sastojci:
- 200 g gorgonzole
- 50 g sremskog sira
- 2 čena belog luka
- 200 g spanaća
- kašika kisele pavlake
- so, biber
- parmezan
- prezle
Priprema: Spanać kratko blanširajte u kipućoj vodi i dobro ga ocedite. I sremski sir ocedite od vode, pa ga pomešajte s naseckanim spanaćem. Dodajte gorgonzolu sečenu na sitne kockice, sitno seckan beli luk, pavlaku i začine. Na kraju umešajte toliko prezli da smesa bude kompaktna kako biste lakše oblikovali bombice. Sve dobro promešajte. Ostavite u frižideru najmanje dva sata, ili stavite u zamrzivač na sat vremena. Od smese vlažnim rukama pravite bombice i uvaljajte ih u rendan parmezan.
Za pripremu je potrebno 20 minuta.
Napomena: Da bi se masa za bombice stegla, bolje je da je držite u frižideru nego u zamrzivaču (čemu pribegavate samo ako baš-baš nemate vremena), a najbolje je da je napravite uveče i ostavite na hladnom preko noći.
Recepte piše: Milja Lukić
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.