• Sastojci:
  • 200 g gorgonzole
  • 50 g sremskog sira
  • 2 čena belog luka
  • 200 g spanaća 
  • kašika kisele pavlake 
  • so, biber
  • parmezan
  • prezle

Priprema: Spanać kratko blanširajte u kipućoj vodi i dobro ga ocedite. I sremski sir ocedite od vode, pa ga pomešajte s naseckanim spanaćem. Dodajte gorgonzolu sečenu na sitne kockice, sitno seckan beli luk, pavlaku i začine. Na kraju umešajte toliko prezli da smesa bude kompaktna kako biste lakše oblikovali bombice. Sve dobro promešajte. Ostavite u frižideru najmanje dva sata, ili stavite u zamrzivač na sat vremena. Od smese vlažnim rukama pravite bombice i uvaljajte ih u rendan parmezan.

Za pripremu je potrebno 20 minuta.

Napomena: Da bi se masa za bombice stegla, bolje je da je držite u frižideru nego u zamrzivaču (čemu pribegavate samo ako baš-baš nemate vremena), a najbolje je da je napravite uveče i ostavite na hladnom preko noći.

Recepte piše: Milja Lukić