Sastojci (za 4 osobe):
- 4 glavice crnog luka
- čen belog luka
- 1,5 kg svinjske plećke
- kašičica mlevenog kima
- kašika aleve paprike
- so, biber
- kašika brašna
- 6 kašika ulja
- malo šećera
- 2 kašike paradajz-pirea
- 500 ml belog vina
- 750 ml supe od kocke
- 200 g krompira
- 300 g kiselog kupusa
- 2 kašike majorana
- 4 kašike kisele pavlake
- 2 kašike peršuna
Priprema:
Meso isecite na kocke i izmešajte s kimom, alevom paprikom, solju, biberom i brašnom. Ispržite na jako zagrejanom ulju i izvadite. U masnoći od mesa ispržite iseckani crni i beli luk. Dodajte šećer i karamelizujte ga. Umešajte paradajz-pire, dodajte vino, supu i vratite meso u šerpu. Izrendajtei krompir i dodajte, pa krčkajtei 90 minuta.
VIŠE: Vatrena gulaš-čorba
Dodajte iseckani kiseli kupus i kuvajte još 5 minuta. Pospite majoranom, umešajte kiselu pavlaku i peršun. Servirajte uz pirinač ili pire.
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.