Potrebne namirnice:

  • 750 g šargarepe
  • 750 g krompira
  • 500 g crvenog luka
  • 750 g goveđeg, svinjskog ili ovčjeg mesa
  • 100 g slanine 
  • voda ili mesni bujon
  • so, biber
  • kašičica majorana
  • 1-2 lista lovora
  • veza peršuna

Priprema:
Šargarepu i krompir isecite na veće komade, luk na četvrtine, a meso i slaninu na kocke. Prvo ispržite slaninu u dubokom loncu, zatim dodajte šargarepu, preko šargarepe stavite luk, lovor, zatim meso, i na kraju krompir. Ne mešajte, već ređajte kao i svaki drugi lonac (bosanski, na primer). Posolite i sve zalijte vodom ili bujonom i kuvajte oko 1,5 sat. U poslednjih 10 minuta pobiberite jelo, pospite ga majoranom i peršunom. Servirajte u loncu u kojem ste ga kuvali.

Recette piše: Marija Jakob