Potrebne namirnice:
- 750 g šargarepe
- 750 g krompira
- 500 g crvenog luka
- 750 g goveđeg, svinjskog ili ovčjeg mesa
- 100 g slanine
- voda ili mesni bujon
- so, biber
- kašičica majorana
- 1-2 lista lovora
- veza peršuna
Priprema:
Šargarepu i krompir isecite na veće komade, luk na četvrtine, a meso i slaninu na kocke. Prvo ispržite slaninu u dubokom loncu, zatim dodajte šargarepu, preko šargarepe stavite luk, lovor, zatim meso, i na kraju krompir. Ne mešajte, već ređajte kao i svaki drugi lonac (bosanski, na primer). Posolite i sve zalijte vodom ili bujonom i kuvajte oko 1,5 sat. U poslednjih 10 minuta pobiberite jelo, pospite ga majoranom i peršunom. Servirajte u loncu u kojem ste ga kuvali.
Recette piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka