Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kulinarski trik: kako spremiti meku šniclu od tvrdog komada mesa

Nije važno ako niste vični u odabiru mesa ili vas je prevario prodavac, uz naš odličan trik i najtvrđe parče mesa postaće meko i sočno...

  Izvor: Foto: Profimedia

Vrlo često se dešava da iako na prvi pogled parče mesa deluje sveže i meko, kada počnete pripremu hrane shvatite da je u pitanju upravo suprotno. Ne očajavajte, naročito ako ste u žurbi jer morksa so vam može biti najbolji saveznik!

VIŠE:Kako da skuvate savršen pirinač

Jedini materijal za ovaj fantastični trik je upravo morska so! Ukoliko je nemate trenutno, neki kvari savetuju da je i soda bikarbona može odlično zameniti.

Sat vremena pre prženja, izvadite šniclu i prekrijte je morskom solju, baš kao na slici. Ostavite je da stoji sat vremena,a  zatim dobro isperite i prelijte željenom marinadom i jednostavno je ispecite.

  Izvor:

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije