Sastojci (4 osobe):
- 700 g krompira
- 4 šargarepe
- 2 praziluka
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 70 g dimljene slanine
- 1 l supe od kocke
- 500 g pečenice
- so, biber
- 2 debrecine
- kašika seckanog majorana
- 2 kašike seckanog vlašca
Priprema: Oljuštite i isecite krompir i šargarepu. Isecite praziluk na kolutove, a crni i beli luk nasitno. Iseckanu slaninu propržite bez ulja, pa je izvadite i ispržite krompir. Dodajte praziluk, šargarepu i sav luk, podlijte supom, dodajte pečenicu i kuvajte 35 minuta. Izvadite pečenicu i isecite je na kocke. Sadržaj čorbe ispasirajte i začinite. Isecite debrecine i podgrejte ih u čorbi, pa dodajte pečenicu i pospite slaninom, majoranom i vlašcem.
Vreme pripreme: 35 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.