Sastojci (4 osobe):

  • 700 g krompira
  • 4 šargarepe
  • 2 praziluka 
  • 2 glavice crnog luka 
  • 2 čena belog luka
  • 70 g dimljene slanine
  • 1 l supe od kocke
  • 500 g pečenice 
  • so, biber
  • 2 debrecine
  • kašika seckanog majorana
  • 2 kašike seckanog vlašca

Priprema: Oljuštite i isecite krompir i šargarepu. Isecite praziluk na kolutove, a crni i beli luk nasitno. Iseckanu slaninu propržite bez ulja, pa je izvadite i ispržite krompir. Dodajte praziluk, šargarepu i sav luk, podlijte supom, dodajte pečenicu i kuvajte 35 minuta. Izvadite pečenicu i isecite je na kocke. Sadržaj čorbe ispasirajte i začinite. Isecite debrecine i podgrejte ih u čorbi, pa dodajte pečenicu i pospite slaninom, majoranom i vlašcem. 

Vreme pripreme: 35 minuta

Recepte piše: Marija Jakob