Sastojci:
- 5 mandarina ili narandži
- 200g crne čokolade
- krupna so
Opcioni sastojci:
- Puter i kokos
Priprema:
Spremite papir za pečenje i stavite na pleh. Oljuštite madarine ili narandže na kriške. U posudi za mikrotalasnu istopite čokoladu. Ukoliko želite možete dodati čokoladi malo putera kako bi se lakše premazivala preko kriški.
Umočite mandarinu ili narandžu do pola u čokoladu i stavite na pleh. Pospite mandarine krupnom solju i dobićete pomalo ekscentričan, slatko-slani dezert. Ako ste više skloni tradicionalnim ukusima, za dekoraciju umesto krupne soli pospite mrvice kokosa. Ostavite u frižideru 10 minuta dok se čokolada ne zgusne.
Recept možete primeniti i na jagode!
Izvor: Lisa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka