Sastojci:

  • kifla ili deblje parče hleba od juče
  • 0,75 dl mlakog mleka
  • glavica crnog luka
  • 60 g putera
  • 600 g mlevenog mesa
  • 5 jaja
  • kašika ljutog senfa
  • kašičica sušenog majorana, so, biber
  • 4 kašike seckanog peršuna
  • 4 kašike ulja
  • kašika kapra
  • 2 fileta inćuna ili sardela

Priprema: Potopite kiflu u mleko. Luk isecite na kockice i prodinstajte na kašici putera. Iscedite hleb, pa ga pomešajte s mesom, jednim jajetom, senfom, lukom, majoranom i 2 kašike peršuna. Posolite i pobiberite. Formirajte osam šnicli i ispecite na dve kašike ulja, sa svake strane po 4-5 minuta. Kapar i inćune sitno iseckajte, pa ih pomešajte s preostalim puterom i peršunom. Napravite osam loptica. Na dve kašike ulja ispecite faširane šnicle sa svake strane i na svaku drugu stavite po jaje na oko. Servirajte šnicle sa začinjenim lopticama i pečenim krompirom.

Vreme pripreme: 55 minuta.

Recepte piše: Marija Jakob