Sastojci:
- kifla ili deblje parče hleba od juče
- 0,75 dl mlakog mleka
- glavica crnog luka
- 60 g putera
- 600 g mlevenog mesa
- 5 jaja
- kašika ljutog senfa
- kašičica sušenog majorana, so, biber
- 4 kašike seckanog peršuna
- 4 kašike ulja
- kašika kapra
- 2 fileta inćuna ili sardela
Priprema: Potopite kiflu u mleko. Luk isecite na kockice i prodinstajte na kašici putera. Iscedite hleb, pa ga pomešajte s mesom, jednim jajetom, senfom, lukom, majoranom i 2 kašike peršuna. Posolite i pobiberite. Formirajte osam šnicli i ispecite na dve kašike ulja, sa svake strane po 4-5 minuta. Kapar i inćune sitno iseckajte, pa ih pomešajte s preostalim puterom i peršunom. Napravite osam loptica. Na dve kašike ulja ispecite faširane šnicle sa svake strane i na svaku drugu stavite po jaje na oko. Servirajte šnicle sa začinjenim lopticama i pečenim krompirom.
Vreme pripreme: 55 minuta.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka