Sastojci:
- kifla ili deblje parče hleba od juče
- 0,75 dl mlakog mleka
- glavica crnog luka
- 60 g putera
- 600 g mlevenog mesa
- 5 jaja
- kašika ljutog senfa
- kašičica sušenog majorana, so, biber
- 4 kašike seckanog peršuna
- 4 kašike ulja
- kašika kapra
- 2 fileta inćuna ili sardela
Priprema: Potopite kiflu u mleko. Luk isecite na kockice i prodinstajte na kašici putera. Iscedite hleb, pa ga pomešajte s mesom, jednim jajetom, senfom, lukom, majoranom i 2 kašike peršuna. Posolite i pobiberite. Formirajte osam šnicli i ispecite na dve kašike ulja, sa svake strane po 4-5 minuta. Kapar i inćune sitno iseckajte, pa ih pomešajte s preostalim puterom i peršunom. Napravite osam loptica. Na dve kašike ulja ispecite faširane šnicle sa svake strane i na svaku drugu stavite po jaje na oko. Servirajte šnicle sa začinjenim lopticama i pečenim krompirom.
Vreme pripreme: 55 minuta.
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.