Sastojci:

Za koru:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 1 vanilin
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika vrele vode
  • na vrh noža praška za pecivo

Za narandžasti fil:

  • 100 ml fante
  • 3 pudinga od vanile 
  • 6 kašika šećera
  • malo narandžaste boje za kolače
  • 900ml gaziranog soka fante

Za gornju koru:

  • 150gr keksa
  • malo mleka

Za beli fil:

  • 6 kašika gustina 
  • 6 kašika šećera 
  • 100 ml mleka 
  • 400 ml mleka
  • 200 gr margarina 
  • 200gr čokolade
  • 90 gr margarina 
  • 3 kašike ulja 

Za glazuru:

  • 200 gr čokolade
  • 90 gr margarina
  • 3 kašike ulja

Priprema: Za koru, belanca ulupati u čvrst sneg, a u drugoj činiji umutiti žumanaca, šećer, vanilin šećer, kašiku ulja, kašiku vrele vode i malo praška za pecivo. Dodati brašno i mutiti mikserom i, na kraju, dodati polako umućen sneg od belanaca i ispeći koru.

Za prvi fil, umutite puding sa šećerom pa umešajte u sa 100 ml fante. Skuvajte u preostalih 900 ml fante. Vreo fil sipajte preko kore, pa na njega složite keks umočen u mleko.

Za drugi fil, umutite gustin i šećer sa 100 ml mleka pa skuvajte u 400 ml mleka. Kad se ohladi, dodajte 200 gr penasto umućenog margarina pa prelijte preko kore od keksa.

Na kraju napravite glazuru od 200 gr čokolade, 90 gr margarina i tri kašike ulja. Prohladite i prelite preko belog fila. 

Recept je poslala naša čitateljka Dijana Popović. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.