Sastojci:
Za koru:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 1 vanilin
- 1 kašika ulja
- 1 kašika vrele vode
- na vrh noža praška za pecivo
Za narandžasti fil:
- 100 ml fante
- 3 pudinga od vanile
- 6 kašika šećera
- malo narandžaste boje za kolače
- 900ml gaziranog soka fante
Za gornju koru:
- 150gr keksa
- malo mleka
Za beli fil:
- 6 kašika gustina
- 6 kašika šećera
- 100 ml mleka
- 400 ml mleka
- 200 gr margarina
- 200gr čokolade
- 90 gr margarina
- 3 kašike ulja
Za glazuru:
- 200 gr čokolade
- 90 gr margarina
- 3 kašike ulja
Priprema: Za koru, belanca ulupati u čvrst sneg, a u drugoj činiji umutiti žumanaca, šećer, vanilin šećer, kašiku ulja, kašiku vrele vode i malo praška za pecivo. Dodati brašno i mutiti mikserom i, na kraju, dodati polako umućen sneg od belanaca i ispeći koru.
Za prvi fil, umutite puding sa šećerom pa umešajte u sa 100 ml fante. Skuvajte u preostalih 900 ml fante. Vreo fil sipajte preko kore, pa na njega složite keks umočen u mleko.
Za drugi fil, umutite gustin i šećer sa 100 ml mleka pa skuvajte u 400 ml mleka. Kad se ohladi, dodajte 200 gr penasto umućenog margarina pa prelijte preko kore od keksa.
Na kraju napravite glazuru od 200 gr čokolade, 90 gr margarina i tri kašike ulja. Prohladite i prelite preko belog fila.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka