Tajna lekovite manastirske obrok salate: Jeftino i zdravo, a organizam hrani kao najbolji suplementi

Donosimo vam recept za manastirsku salatu koja može da vam služi kao kompletan obrok, a obiluje vitaminima i proteinima.

Sremuš, salata
Foto: Shutterstock

U vreme mrsnih dana, kada se mirisi mlečnih jela i toplog hleba šire konacima, monahinje pripremaju salatu od sremuša - lekovitog zelenog dara prirode, koji u ovom receptu postaje hranljiv i lagan obrok, pogodan za doručak ili večeru.

Sremuš je u narodu poznat i kao divlji beli luk. Smatra se odličnim prirodnim lekom za jačanje srca, umirenje stomaka, podizanje imuniteta ali i kao pomoć u pronalaženju duhovnog mira.

Priprema ove salate je vrlo jednostavna, a evo šta vam je potrebno od sastojaka:

  • 1 veza sremuša
  • 2 veze mladog crnog luka
  • 250 g milerama
  • 150 g majoneza
  • limunov sok
  • 5 kuvanih jaja
  • so, biber

Priprema: Kuvana jaja iseći na kockice ili krupno izrendajte. Pomešajte mileram i majonez u drugu činiju, pa kada se sjedini dodajte kuvana jaja, iseckani sremuš i mladi crni luk. Začinite po ukusu i sve sjedinite.

Sremuš Foto: Shutterstock

Ova salata krije mnogo hranljivih sastojaka. Spoj mlečnih proizvoda, jaja i sremuša čini je bogatom proteinima, vitaminima i prirodnim lekovitim svojstvima.

Tekst: Religija/Lepa&Srećna/Radmila Ilić

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Kako da napravite puter od sremuša Izvor: TikTok/chefthombateman