Sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja 
  • 100 g seckanog crnog luka
  • 1 kg bundeve
  • 150 g karfiola
  • 150 g brokolija
  • 100 g prokelja
  • so, biber
  • 2 čena belog luka
  • kašika seckanog peršuna 
  • kašičica svežeg začinskog bilja (mešavina po izboru)

Priprema:

Na ulju kratko propržite seckan crni luk. Dodajte oljuštenu bundevu isečenu na kockice. Zajedno dinstajte na laganoj vatri, a po potrebi dolijte malo vode (oko 1/2 dl). Karfiol, brokoli i prokelj skuvajte u posoljenoj vodi i ocedite. Povrće dodajte dinstanoj bundevi, lagano promešajte ili samo protresite bundevu. Proverite ukus, dosolite I pobiberote ako ima potrebe, i pred sam kraj dodajte sitno seckan beli luk i začinsko bilje. 

Vreme pripreme: 30 minuta