Jela inspirisana tropskim morima i dekorisana eksplozijom zlatnih akcenata biće poslužena na 71. dodeli nagrada Zlatni globus, zakazanoj za 12. januar 2013. godine. Kuvari svetskog renomea Suki Sugiura, Kris  O’Konel i Tomas Henci otkrili su 3. januara  2013. godine u hotelu Beverli Hilton šta će poslužiti na večeri za velike filmske zvezde.

Apetizeri se sastoje iz tri dela: prvi sadrži grilovan plavi patlidžan sa sušenim paradajzom, pinjolama i humusom na preprženom paradajzu, drugi uključuju mini papriku sa feta sirom i grilovani pita-hleb sa narom, začinskim biljem i maslinovim uljem i - za kraj, artičoka na roštilju sa arapskom salatom tabule i tahinijem. Glavni kuvar Suki Sugiura kaže da je inspiraciju našao u savremenim svetskim kulinarskim trendovima, ali je odlučio da svemu doda duh onoga što se rado jede u Kaliforniji.

Za jela je zadužen kuvar Kris O’Konel koji je odlučio da posluži i ribu i meso i zadrži glavnu temu elegancije i zlatnih akcenata. Na meniju je junetina sa mediteranskim začinima i dinstani fileti dimljene losos-pastrmke: po izgledu će, kaže, podsećati na losos ali je karakteriše manje mastan ukus. Prilozi su spanać i ragu od kukuruza, sa lakim sosom od paradajza i mirođije.

Dezert je prava simfonija tropskih ukusa, tvrdi kuvar Tomas Henci. Kupola od kapućino musa i crvene pomorandže uz slankasti karamel sa čokoladom savršena su kombinacija egzotičnog, intenzivnog i neutralnog ukusa. Buketi će, u stilu večeri, biti od ruža zlatnih nijansi. Kako će ovaj gastronomsko i filmsko gala veče izgledati, pogledajte i vi u našoj galeriji slika.

Pripremila: Kristina Jovanović

LepaiSrecna Tri kuvara svetskog renomea otkrili su kakva čarobna jela i dezerti će se služiti na 71. dodeli nagrada Zlatni globus!