Sastojci za 4 osobe:

  • 2 pomorandže
  • 500 g šargarepe
  • 2 korena komorača
  • 3 manje glavice rimske salate
  • 4 kašike voćnog sirćeta
  • 3 kašike ulja od repice
  • 150 g tanko narezane, aromatizovane šunke
  • so, biber

Kalorije: 220
Vreme pripreme: 25 minuta

Priprema:
Jednu pomorandžu oljuštite, izvadite joj nožićem kriške iz opni, a iz ostatka iscedite sok. Šargarepu i komorač isecite na tanke kolutiće pa prokuvajte u slanoj vodi (2 minuta) i ocedite. Salatu očistite, isperite i isecite na šire trake. Drugu pomorandžu operite vrućom vodom, obrišite je, narendajte joj koru i iscedite sok. I koru i sok izmešajte sa sirćetom, solju i biberom pa žicom umutite ulje u to. Izmešajte pripremljene sastojke, na njih rasporedite listove šunke i prelijte pripremljenim sosom.

Marija Jakob