Sastojci za 4 osobe:
- 2 pomorandže
- 500 g šargarepe
- 2 korena komorača
- 3 manje glavice rimske salate
- 4 kašike voćnog sirćeta
- 3 kašike ulja od repice
- 150 g tanko narezane, aromatizovane šunke
- so, biber
Kalorije: 220
Vreme pripreme: 25 minuta
Priprema:
Jednu pomorandžu oljuštite, izvadite joj nožićem kriške iz opni, a iz ostatka iscedite sok. Šargarepu i komorač isecite na tanke kolutiće pa prokuvajte u slanoj vodi (2 minuta) i ocedite. Salatu očistite, isperite i isecite na šire trake. Drugu pomorandžu operite vrućom vodom, obrišite je, narendajte joj koru i iscedite sok. I koru i sok izmešajte sa sirćetom, solju i biberom pa žicom umutite ulje u to. Izmešajte pripremljene sastojke, na njih rasporedite listove šunke i prelijte pripremljenim sosom.
Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.