Priprema: 

Sastojci

2 male palačinke po osobi
200 g šampinjona
nekoliko strukova svežeg timijana
1 kašika putera ili maslinovog ulja
1 čen belog luka
1 mala glavica crnog luka
8 jaja
oko 100 ml pavlake za kuvanje
50 g sitnije uzrendanog švajcarskog sira
so i biber

Palačinke napravite ranije i ostavite ih da se ohlade. Napravite ih po vašem omiljenom receptu.

U veći tiganj rastopiti puter ili maslinovo ulje, dodati sitno iseckan crni luk i pržiti samo da luk ne postane staklast, dodati  sitno iseckan beli luk i  šampinjone, koje ste prethodno očistili i pržiti ih dok tečnost, koje su ispustile, ne uvri, dodati listiće timijana, posoliti i pobiberiti po ukusu i skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.

Podmazati kalup za muffine.

U svaki kalup  staviti malu palačinku i prstima je ugurati da lepo prione uz stranice kalupa. 

Na dno palačinki raspodeliti upržene i ohlađene šampinjone, malo ih razmaknuti i svako jaje razbiti u manji tanjirić ili zdelicu i pomoću kašike preneti prvo žumanac i staviti jaje preko šampinjona i ako je ostalo malo belanceta od jajeta, pažljivo sipati okolo žumanca. Gledajte da koristite osrednje veličine jaja.

Okolo  žumanceta sipati po 1 kašiku pavlake za kuvanje, preko posuti sa izrendanim sirom, ali nemojte prekriti žumance, izgledaće lepše kad servirate i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 165°C oko 20 do 25 minuta ili dok vam žumance ne bude pečeno onako kako vi volite.

Po želji, možete preko šampinjona posuti sa malo sitno iseckane šunke.

Izvadite pečene muffine, pređite nožem okolo njih i pažljivo ih izvaditi iz kalupa.

Budite sigurni da dobro podmažete kalupe, u protivnom će vam se palačinke zalepiti za stranice kalupa.

Poslužiti toplo uz salatu po vašem izboru.

Recept: Zorica Pavlović

Izvor: Pomoravka