KAKO SE PRAVI PASULJ PREBRANAC: Recept za početnike- korak po korak

Posna trpeza ne može da se zamisli bez prebranca.

Youtube/Printscreen/FoodWishes


U vreme posta najukusniji obrok je pasulj prebranac. Iskusne domaćice nemaju dilemu kako se priprema ovaj slasni specijalitet, ali one koje baš nisu vične u kuhinji strahuju da li će jelo biti dovoljno ukusno. Mi vam donosimo recept, korak po korak, i otkrivamo da je tajna u začinima, ali i u malim trikovima.

Potrebno je:

400 g krupnog pasulja

400 g crnog luka

lovorov list, biber u zrnu

250 ml ulja

mlevena paprika, tucana ljuta paprika

Priprema:

  • Pasulj koji ste prethodno dobro oprali preliti vodom da ogrezne i kuvati najviše 4  minute. Prospite vodu i nalite novu.
  • Posolite.
  •  Staviti 2 kašike ulja, nekoliko zrna bibera i lovorov list.
  • Kuvati ga sat i po vremena, ali bez mešanja. To je važno kako bi zrna pasulja ostala cela.
  • Sitno naseckati crni luk i prziti ga na dosta ulja, kad postane staklast skloniti ga sa vatre i dodati alevu papriku i promesati.
  • Pasulj koji je skuvan procediti, dodati mu zapršku, pobiberiti i dobro promešati.
  • U vatrostalnu ili keramičku posudu predhodno podmazanu uljem staviti pasulj, i peći u rerni oko pola sata na 200 stepeni.

 Izvor: Lepa&Srećna