Rotkvice su povrće koje obiluje vitaminima: vitaminom C, folnom kiselinom, kalijumom, a sadrže vrlo malo kalorija, zbog čega su odlična namirnica za prolećno čišćenje organizma. Ako ih pripremite uz dodatak meda, prava su bomba za imunitet.
Stručnjaci savetuju da prilikom kupovine obratite pažnju da rotkvice imaju sveže zeleno lišće s korenčićima na krajevima. Obratite pažnju i na veličinu rotkvica jer veće rotkice mogu biti stare, vlaknate i šuplje.
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Rastopite maslac, pa ga pomešajte sa medom i sićetom. Rotkvice očistite pa ih isecite na pola. Stavite ih u činiju i prelijte smesom koju ste napravili. Ubacite ih u pleh u koji ste stavili papir za pečenje, pa potom ubacite da se peku 20 minuta u rerni, dok ne postanu mekane. Pazite da ne zagore. Povremeno promešajte i poslužite tople.
Izvor: Lepa&Srećna