PEČENE ROTKVICE SE TOPE U USTIMA, A UZ OVAJ DODATAK POSTAJU VRHUNSKI SPECIJALITET: Ništa slično niste probali

Iskoračite iz kulinarske rutine.

Youtube/Printscreen/TheBig BlueHouseHomestead

Rotkvice su povrće koje obiluje vitaminima: vitaminom C, folnom kiselinom, kalijumom, a sadrže vrlo malo kalorija, zbog čega su odlična namirnica za prolećno čišćenje organizma. Ako ih pripremite uz dodatak meda, prava su bomba za imunitet.

Sastojci:

2 veze crvenih rotkvica

2 kašike neslanog maslaca

2 kašike meda

pola kašike jabukovog sirćeta

Stručnjaci savetuju da prilikom kupovine obratite pažnju da rotkvice imaju sveže zeleno lišće s korenčićima na krajevima. Obratite pažnju i na veličinu rotkvica jer veće rotkice mogu biti stare, vlaknate i šuplje.

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Rastopite maslac, pa ga pomešajte sa medom i sićetom. Rotkvice očistite pa ih isecite na pola. Stavite ih u činiju i prelijte smesom koju ste napravili. Ubacite ih u pleh u koji ste stavili papir za pečenje, pa potom ubacite da se peku 20 minuta u rerni, dok ne postanu mekane. Pazite da ne zagore. Povremeno promešajte i poslužite tople.

 Izvor: Lepa&Srećna