- Sastojci:
- 500 g tikvica (3 manje ili 1 veća)
- 100 ml mleka
- 300 g pavlake ili grčkog jogurta (ako koristite jogurt, stavite više brašna)
- 200 – 220 g brašna
- 20 g kvasca
- 3 jaja
- so
- crni luk (mala glavica)
- peršunovo lišće (ne mora)
Tikvice operite pa izrendajte.
Posolite i ostavite desetak minuta pa ih dobro ocedite.
Umutite viljuškom sve sastojke osim brašna, dodajte oceđene tikvice, izrendajte luk i iseckajte peršun. Kada ste io to izmešali, dodajte brašno i so. Ostavite testo da stoji najmanje pola sata, može i duže ako vam tako odgovara.
Pržite na srednjoj temperaturi, prvo zagrejte jako, spustite prve uštipke pa smanjite kada vidite da jako cvrči.
Okrenite ih da porumeni i druga strana pa ih izvadite na salvetu da se ocede. Poslužite uz kiselo mleko, jogurt, suhomesnate proizvode, salatu.
Izvor: Šerpica