• Sastojci:
  • 500 g tikvica (3 manje ili 1 veća)
  • 100 ml mleka
  • 300 g pavlake ili grčkog jogurta (ako koristite jogurt, stavite više brašna)
  • 200 – 220 g brašna
  • 20 g kvasca
  • 3 jaja
  • so
  • crni luk (mala glavica)
  • peršunovo lišće (ne mora)

Tikvice operite pa izrendajte.

Posolite i ostavite desetak minuta pa ih dobro ocedite.

Umutite viljuškom sve sastojke osim brašna, dodajte oceđene tikvice, izrendajte luk i iseckajte peršun. Kada ste io to izmešali, dodajte brašno i so. Ostavite testo da stoji najmanje pola sata, može i duže ako vam tako odgovara.

Pržite na srednjoj temperaturi, prvo zagrejte jako, spustite prve uštipke pa smanjite kada vidite da jako cvrči.

Okrenite ih da porumeni i druga strana pa ih izvadite na salvetu da se ocede. Poslužite uz kiselo mleko, jogurt, suhomesnate proizvode, salatu.

Izvor: Šerpica