Sastojci:
- 1 veća muskatna bundeva
- 250 g mešanog mlevenog mesa
- 1 mala glavica crnog luka
- 1/4 struka praziluka
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 2-3 šampinjona
- 1 ljuta papričica
- 2 kašike seckanog peršuna
- so, biber
- aleva paprika, po želji
- 50 g pirinča
Priprema:
Bundevu operite i rasecite napola, očistite od semenja i pažljivo nožem izvadite meso da napravite male čamce. Posolite i pobiberite, prelijte s malo ulja i zapecite oko 15 minuta sa isečenom stranom nadole. Po želji, bundevu ne morate prvo da zapečete ili je pecite sasvim kratko. U veći tiganj sipajte nekoliko kašika ulja i ispržite sitno seckan crni luk dok ne postane staklast. Dodajte iseckane praziluk i papričicu, promešajte, pa dodajte sitno seckane šampinjone i sve zajedno pržite. Za to vreme krupno narendajte meso bundeve i šargarepu, pa i njih ubacite u tiganj i nastavite dinstanje dodajući po malo vode. Na kraju dodajte mleveno meso, propržite, pa dodajte opran i oceđen pirinač i propržite sve zajedno. Na kraju umešajte sitno seckane peršun i beli luk. Začinite po ukusu solju i biberom. Zapečenu bundevu okrenite, napunite ovom smesom (ako bude viška, stavite ga sa strane i upotrebite za drugo jelo), sipajte vrlo malo vode na dno pleha, pokrijte folijom i pecite oko pola sata na 180 stepeni. Punjenu bundevu možete posuti s malo rendanog sira i nakratko vratiti u rernu da se otopi.
Miljin savet: Za posnu varijantu umesto mesa stavite sojine ljuspice i izostavite sir!
Recepte piše: Milja Lukić
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka