Sastojci:
- 1,5kg krompira
- 400 ml jogurta
- 200 ml vode
- 350 – 400 g piletine (belo meso ili od bataka)
- 3 kašike brašna
- 3 jaja
- 150 ml ulja
- 2 kašičice suvog začina
- so
- biber
- pola veze peršunovog lišća
- 1 sveža paprika (ne mora)
Priprema: Sitno iseckajte luk, pa propržite na ulju. Dodajte na kockice iseckano meso, vodu i krčkajte oko 2 minute.
Krompir ogulite i izrežite na tanke kolutove, pa dodajte mesu i luku. Začinite i sve dobro promešajte. Preručite u tepsiju ili đuvečaru, prekrijte folijom ili poklopcem i pecite u zagrejanoj rerni na 240 stepeni oko 20 minuta.Izvadite iz rerne pa prelijte prelivom.
PROČITAJTE JOŠ: ODLIČNI RECEPTI ZA MUSAKU
Preliv: Umutite jaja sa jogurtom i brašnom, posolite. Preliveno vratite u rernu na nekih desetak minuta ili dok fino ne porumeni. Poslužite iz salatu ili turšiju. Prijatno.
Izvor: Šerpica
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka