Sastojci:

  • 1,5kg krompira
  • 400 ml jogurta
  • 200 ml vode
  • 350 – 400 g piletine (belo meso ili od bataka)
  • 3 kašike brašna
  • 3 jaja
  • 150 ml ulja
  • 2 kašičice suvog začina
  • so
  • biber
  • pola veze peršunovog lišća
  • 1 sveža paprika (ne mora)

Priprema: Sitno iseckajte luk, pa propržite na ulju. Dodajte na kockice iseckano meso, vodu i krčkajte oko 2 minute.

Krompir ogulite i izrežite na tanke kolutove, pa dodajte mesu i luku. Začinite i sve dobro promešajte. Preručite u tepsiju ili đuvečaru, prekrijte folijom ili poklopcem i pecite u zagrejanoj rerni na 240 stepeni oko 20 minuta.Izvadite iz rerne pa prelijte prelivom.

PROČITAJTE JOŠ: ODLIČNI RECEPTI ZA MUSAKU

Preliv: Umutite jaja sa jogurtom i brašnom, posolite. Preliveno vratite u rernu na nekih desetak minuta ili dok fino ne porumeni. Poslužite iz salatu ili turšiju. Prijatno.

Izvor: Šerpica