Tikvice su čudesno povrće puno vitamina. One su prava riznica zdravlja i bogate su magnezijumom i kalijumom kao i fosforom i bakrom, vitaminima i vlaknima. Vlakna iz tikvica pomažu u snižavanju holesterola i pomažu u izbacivanju štetnih materija iz organizma. 

Tikvice izuzetno obiluju antioksidantima, folnom kiselinom i vitaminima C i A. 

Ovo ukusno povrće reguliše krvni pritisak i sjajno je u prevenciji srčanog i moždanogudara zahvaljujuću magnezijumu. 

Beta karoten koji se nalazi u kori tikvice zajedno sa vitaminom C smanjuje rizik od ateroskleroze i zato je dobro da pripremite tikvice neoljušćene. Međutim važno je da koru dobro operete.

Imaju jako nisku kaloričnu vrednost i zato su sjajna namirnica za one koji su na dijeti

Donosimo vam 10 sjajnih recepata od tikvice koji će obogatiti vašu trpezu vitaminima!