SPECIJALITET KAO IZ RESTORANA KORAK PO KORAK: Punjena piletina u pavlaci iz rerne koju mogu spremiti i početnici

Uz naše savete pripremite sočno jelo na veoma jednostavan način.

Lepa&Srećna

Dosadila su vam ista jela koje danima vrtite u krug, ne znajući šta bi drugo moglo da spremite za ručak. Evo jednog sočnog recepta koji smo izdvojili za vas. Priprema je jednostavna, a jelo je toliko dobro da će vam svi tražiti recept.

Potrebno je:

- 400g pilećeg filea

- 250ml pavlake za kuvanje

- 250g kačkavalja

- paprika

- 2 kašičice vegete

- 2 kašike senfa

- biber, so

- čen belog luka

Priprema: 

Piletinu operite, a zatim nožem malo zarežite površinu, toliko da možete ubaciti sastojke, a zatim malo začinite ceo file.

Privatna arhiva 

U šupljine koje ste napravili ubacite kačkavalj i papriku, koje ste prethodno iseckali na kockice (možete dodati i slaninu). Nakon što ste napunili file, stavite ga u pleh koji ste nauljili sa veoma malo ulja.

Privatna arhiva 

U posebnu posudu stavite pavlaku za kuvanje, preostali rendani kačkavalj, senf, iseckan beli luk, vegetu i malo bibera, a zatim sve izmešajte.

Privatna arhiva 

Smesu koju ste dobili prelijte preko mesa, a zatim stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Meso ostavite nekih 30 minuta da se peče. Nakon što je ručak gotov servirajte ga uz pire ili salatu po želji. 

Izvor: Lepa&Srećna