Potrebno je (za 4 osobe):
- glavica luka
- malo peršuna
- 500 g paradajza
- 500 g mlevenog mesa
- jaje
- so, biber
- 30 g brašna
- 2 kašike maslinovog ulja
- 400 g taljatela (širokih rezanaca)
- 50 g parmezana
Priprema:
1. Oljuštite i naseckajte luk. Peršun takođe iseckajte što sitnije. Očistite paradajz, 30 sekundi ga ostavite u vreloj vodi, pa ga oljuštite. Uklonite semenke i nasecite paradajz na kockice.
2. Zamesite mleveno meso, pola luka i peršuna, i dodajte jaje. Začinite smesu. Oblikujte ćuftice, pa ih uvaljajte u brašno.
3. U tiganju zagrejte ulje i pržite ćuftice sa svih strana desetak minuta. Skuvajte testeninu u slanoj vodi. Ocedite je.
4. Dodajte ćufticama preostali luk i kratko ih dinstajte. Dodajte paradajz i dinastajte još pet minuta. Posolite i pobiberite. Testeninu poslužite sa sosom i pospite peršunom i parmezanom.
Vreme pripreme: 50 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka