Potrebno je (za 4 osobe):

  • glavica luka
  • malo peršuna
  • 500 g paradajza
  • 500 g mlevenog mesa
  • jaje
  • so, biber
  • 30 g brašna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 400 g taljatela (širokih rezanaca)
  • 50 g parmezana

Priprema:

1. Oljuštite i naseckajte luk. Peršun takođe iseckajte što sitnije. Očistite paradajz, 30 sekundi ga ostavite u vreloj vodi, pa ga oljuštite. Uklonite semenke i nasecite paradajz na kockice.
2. Zamesite mleveno meso, pola luka i peršuna, i dodajte jaje. Začinite smesu. Oblikujte ćuftice, pa ih uvaljajte u brašno.
3. U tiganju zagrejte ulje i pržite ćuftice sa svih strana desetak minuta. Skuvajte testeninu u slanoj vodi. Ocedite je.
4. Dodajte ćufticama preostali luk i kratko ih dinstajte. Dodajte paradajz i dinastajte još pet minuta. Posolite i pobiberite. Testeninu poslužite sa sosom i pospite peršunom i parmezanom.

Vreme pripreme: 50 minuta

Recepte piše: Marija Jakob