Sastojci:
- 1,60 kg goveđeg mesa bez kostiju
- 900 g sitno seckanog crnog luka
- 20 g ljute aleve paprike
- 50 g soka od paradajza
- 50 g belog luka
- 20 g soli
- kašika žalfije
- 2 čena belog luka
- ulje
- so, biber
- 1 dl belog vina
Priprema:
Meso operite i isecite na kockice, pa na vrućem ulju prepržite luk i meso. Dodajte alevu papriku, lovor, posolite, pobiberite i pržite uz mešanje dok tečnost ne ispari. Tad dodajte beli luk, paradajz, vino i vode koliko je potrebno da meso ogrezne. Dinstajte dok meso ne omekša (oko sat i po). Gulaš poslužite vruć, uz kuvan krompir ili širu testeninu.
Vreme pripreme: 2 sata
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka