Na spisku namirnica koje treba nabaviti za ovaj afrodizijački meni nalaze se, kao obavezne stavke, celer, čokolada, badem i pikantni začini... Ne preterujte s količinama i budite oprezni s alkoholom!
Krem čorba od celera
- Sastojci:
- 1 kg celera
- 1 manji krompir
- 1 šargarepa
- so, biber
Priprema: Povrće operite, iseckajte i obarite u malo vode da bude sasvim mekano, isitnite ga u blenderu, vratite u šerpu, posolite, pobiberite, nalijte vode do željene gustine i pustite da proključa. Ukrasite seckanim listom celera.
Vreme pripreme: 20 minuta
PROČITAJTE JOŠ: Nevaljali koktel Džejmija Olivera
Piletina sa đumbirom
- Sastojci:
- po 500 g belog mesa i šampinjona
- po pola kašike đumbira i soli
- 100 g kikirikija
- po 1,5 kašika maslaca i masti
- po 2,5 kašike ulja i soja sosa
- po kašika brašna i seckanog crnog luka
- po 4 kašike šećera i vina
- čen belog luka
Priprema: Pileće meso isecite na kocke veličine kocki šecera. Posolite, uvaljajte u brašno i pržite dva minuta na vrelom ulju. Ostavite na toplom. Kikiriki i šampinjone pržite na maslacu tri minuta, ostavite na toplom. Na masti propržite sitno seckan crni i beli luk, đumbir i ostale sastojke. Kad tečnost ispari, dodajte meso i pečurke. Promešajte i odmah služite.
Vreme pripreme: 30 minuta.
Bombone od smokvi i badema
- Sastojci:
- 500 g badema
- rendana kora jednog limuna
- malo vode
- 500 g šećera
- 1 kg smokvi
- kristal šećer
Priprema: Smokve očistite od peteljki i sameljite na mašini za meso. Masu stavite na dasku posutu kristal šećerom i napravite dve iste površine duguljastog oblika debljine kao tupa strana noža. Zatim šećer prelijte sa malo vode i skuvajte sirup kao za slatko. Dodajte sok od jednog limuna, mleven badem i rendanu koru limuna. Ovim fi lom namažite jednu ploču od smokava, a drugom poklopite. Lagano pritisnite da površina bude ravna i prelijte. Isecite kockice.
Vreme pripreme: 30 minuta.
Topla čokolada sa čilijem
- 100 g čokolade
- 500 ml mleka
- 2 šipke vanile, rasečene po dužini
- 2 kašike meda
- 10 g mlevenog čilija
- 2 g soli
- 5 dl ruma
Priprema: Dobro zagrejte mleko sa izvađenim semenom vanile i 10 minuta ostavite da stoji. Procedite i mleko ponovo zagrejte. Dodajte cokoladu i 1,25 dl vode, pa uz mešanje rastopite. Dodajte i med, so, cili, rum i dobro promešajte. Služi se veoma toplo.
Vreme pripreme: 25 minuta.
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka