Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Testenina sa ljutom kobasicom i šniclama

Čak i sasvim mršavo meso pretvoriće se u izvanredan specijalitet ako ga kombinujete sa ljutom kobasicom. Uz to dodajte testeninu skuvanu al dente i začinite majoranom i belim lukom.

  Izvor: LepaiSrecna

Sastojci za 4 osobe:

  • 300 g manje testenine (na primer mini pene)
  • 400 g paradajza
  • glavica luka
  • čen belog luka
  • pola vezice majorana
  • 100 g ljute kobasice (na primer čorizo)
  • 8 šnicli (po 80 g)
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 400 ml bujona
  • so, biber

Kalorije: 590
Vreme pripreme: 20 minuta

Priprema:
Testeninu skuvajte prema uputstvu na pakovanju da bude al dente. Izvadite semenke iz paradajza i isecite ga na kockice. Luk, beli luk i majoran sitno naseckajte, a čorizo isecite na kolutove. Šnicle ispržite na vrućem ulju pa ih začinite i izvadite. Na masnoći od prženja mesa propržite luk, beli luk i kobasicu, dodajte paradajz pa začinite solju i biberom.

Podlijte bujonom i ostavite da tiho vri oko 6 minuta. Četiri minuta pre kraja dodajte meso i majoran. Testeninu do kraja ocedite, umešajte u sos, i po želji još posolite i pobiberite.

Marija Jakob 

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije