Sastojci za 4 osobe:
- 300 g manje testenine (na primer mini pene)
- 400 g paradajza
- glavica luka
- čen belog luka
- pola vezice majorana
- 100 g ljute kobasice (na primer čorizo)
- 8 šnicli (po 80 g)
- 3 kašike maslinovog ulja
- 400 ml bujona
- so, biber
Kalorije: 590
Vreme pripreme: 20 minuta
Priprema:
Testeninu skuvajte prema uputstvu na pakovanju da bude al dente. Izvadite semenke iz paradajza i isecite ga na kockice. Luk, beli luk i majoran sitno naseckajte, a čorizo isecite na kolutove. Šnicle ispržite na vrućem ulju pa ih začinite i izvadite. Na masnoći od prženja mesa propržite luk, beli luk i kobasicu, dodajte paradajz pa začinite solju i biberom.
Podlijte bujonom i ostavite da tiho vri oko 6 minuta. Četiri minuta pre kraja dodajte meso i majoran. Testeninu do kraja ocedite, umešajte u sos, i po želji još posolite i pobiberite.
Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka