Sastojci za testo (12 kriški):
- 150 g maslaca
- 75 g šećera
- 225 g brašna
- jaje
Za fil:
- 5 jaja
- 50 g maslaca
- 800 g posnog sira
- 150 g šećera
- vanilin šećer
- nekoliko kapi arome limuna
- puding od vanile
Kalorije: 240
Vreme pripreme: 135 minuta
Priprema:
Maslac isecite na kockice i izmešajte sa šećerom, brašnom i jajetom mikserom, i to spiralnim nastavcima. Potom na brzinu umesite glatko testo rukama koje ste prethodno ohladili ledenom vodom. Uvijte ga u prozirnu foliju i držite u frižideru 30 minuta. Rernu zagrejte na 175 stepeni. Testo razvaljajte oklagijom na pobrašnjenoj podlozi, stavite u kalup za torte (ø 26 cm) obložen masnim papirom, okolo napravite povišenu ivicu, pritisnite je uz papir, pa testo izbockajte viljuškm i stavite u frižider.
Odvojite belanca od žumanaca. Maslac penasto izmiksujte, potom umešajte žumanca jedno po jedno, sir, vanilin šećer, šećer, aromu i puding u prahu. Belanca umutite u čvrst sneg, istresite na krem i promešajte lopaticom. Razmažite krem po testu i pecite 1 sat. Kad kolač izvadite, ostavite da odstoji u kalupu 10 minuta, zatim skinite obruč i ostavite da se ohladi do kraja. Pre posluživanja kolač možete posuti šećerom u prahu.
Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.