Sastojci za testo (12 kriški):

  • 150 g maslaca
  • 75 g šećera
  • 225 g brašna
  • jaje

Za fil:

  • 5 jaja
  • 50 g maslaca
  • 800 g posnog sira
  • 150 g šećera
  • vanilin šećer
  • nekoliko kapi arome limuna
  • puding od vanile

Kalorije: 240
Vreme pripreme: 135 minuta

Priprema:
Maslac isecite na kockice i izmešajte sa šećerom, brašnom i jajetom mikserom, i to spiralnim nastavcima. Potom na brzinu umesite glatko testo rukama koje ste prethodno ohladili ledenom vodom. Uvijte ga u prozirnu foliju i držite u frižideru 30 minuta. Rernu zagrejte na 175 stepeni. Testo razvaljajte oklagijom na pobrašnjenoj podlozi, stavite u kalup za torte (ø 26 cm) obložen masnim papirom, okolo napravite povišenu ivicu, pritisnite je uz papir, pa testo izbockajte viljuškm i stavite u frižider.

Odvojite belanca od žumanaca. Maslac penasto izmiksujte, potom umešajte žumanca jedno po jedno, sir, vanilin šećer, šećer, aromu i puding u prahu. Belanca umutite u čvrst sneg, istresite na krem i promešajte lopaticom. Razmažite krem po testu i pecite 1 sat. Kad kolač izvadite, ostavite da odstoji u kalupu 10 minuta, zatim skinite obruč i ostavite da se ohladi do kraja. Pre posluživanja kolač možete posuti šećerom u prahu.

Marija Jakob