Sastojci za 4 osobe:
- 250 g špecli
- 2 kašike maslaca
- 4 juneće šnicle (po 100 g, za prženje na brzinu)
- 2 kašike margarina
- 100 g šampinjona
- glavica luka
- 2 fileta slanih sardela
- kašičica slatke mlevene paprike
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 g kisele pavlake
- kašičica skrobnog brašna
- so, biber
Kalorije: 640
Vreme pripreme: 20 minuta
Priprema:
Gotove špecle (ili neku drugu domaću testeninu, na primer dronjke) skuvajte prema uputstvu na pakovanju pa ih izmešajte sa maslacem, istresite u vatrostalnu posudu i držite u rerni zagrejanoj na 75 stepeni. Šnicle ispržite na margarinu (sa svake strane po 4-5 minuta), posolite, pobiberite, stavite na špecle i pecite u pećnici. Šampinjone očistite, a luk oljuštite i naseckajte.
Šampinjone i luk pržite onda na masnoći od prženja mesa oko 5 minuta. Sardele naseckajte i umešajte sa mlevenom paprikom. Posebno izmešajte obe vrste pavlake i skrobno brašno pa to umešajte u šampinjone i luk, pustite da zavri, posolite i pobiberite po ukusu. Prelijte testeninu i meso, ukrasite limunom i vlašcem.
Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka