Sastojci za 4 osobe:
- 250 ml mleka
- 5 jaja
- muskatni oraščić
- 500 g brašna
- srednje velika glavica luka
- 250 g dimljene slanine
- 30 g maslaca
- 500 g dinstanog kiselog kupusa
- pola vezice vlašca
- so, biber
Kalorije: 640
Vreme pripreme: 30 minuta
Priprema:
Umutite glatko testo za špecle/dronjke od mleka, jaja, pola kašičice soli, muskatnog oraščića i brašna, ostavite da odstoji 30 minuta. Luk isecite na kockice, slaninu na manje komade. Luk i slaninu zatim na brzinu propržite na maslacu, dodajte kupus i dinstajajte nekoliko minuta. Na kraju jače posolite i pobiberite.
Zakuvajte dosta slane vode.
Pomoću rendeta i dugog noža narendajte špecle/dronjke u kipuću vodu, kuvajte dok ne isplivaju na površinu pa ih vadite šupljikavom kašikom i isperite hladnom vodom.Dobro ih ocedite, izmešajte sa kupusom i slaninom pa sve zajedno pržite još nekoliko minuta. Po potrebi posolite i pobiberite, pospite seckanim vlašcem i tako poslužite.
Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.