Sastojci za 4 osobe:

  • 400 g ćurećeg batka bez kostiju
  • srednje velika glavica luka
  • 350 g šampinjona
  • 300 g tikvica
  • 2 kašike ulja
  • 100 ml umućene pavlake (ili pavlake za kuvanje)
  • vezica peršuna 

Kalorije: 270
Vreme pripreme: 30 minuta

Priprema:
Ćuretinu isperite hladnom vodom, prosušite i isecite na tračice. Luk oljuštite i isecite na kockice, a šampinjone na tanke listiće. Tikvice uzduž raspolovite i nasecite na kolutove. U širokom tiganju zagrejte ulje, pržite ćuretinu da postane lepo hrskava (oko 3 minuta). Potom dodajte luk, šampinjone i na kraju tikvice, pa sve zajedno pržite oko 2 minuta. Umešajte pavlaku i kuvajte oko 3 minuta dok se sos ne zgusne. Posolite ga i pobiberite. Peršun sitno naseckajte, pospite ćuretinu i iznesite na sto.

Marija Jakob