Priprema:
Odaberite meso od plećke bez kostiju ali ga očistite od viška masnoće.
Isecite na krupnije parčiće pa propržite kratko sa svih strana da se zapeče.
Stavite u ekspres lonac, dodajte izdrobljeni pelat i iseckan oljušten paradajz.
Dodajte začine i nalijte vodom da ogrezne pa kuvajte u dobro zatvorenom loncu oko 20 minuta od trenutka od kada počne da pušta paru.
Tada isključite i ostavite da meso lepo omekša u pari.
Izvadite svinjetinu iz lonca pa razdvojite na sitnije komadiće pomoću dve viljuške.
Vratite u lonac i dodajte još začina po želji.
Servirajte sa odabranim prilogom i pospite rendanim kačkavaljem ili parmezanom.
Ukrasite listom peršuna.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka