• Sastojci:
  • 1 manja glavica crnog luka
  • sveža babura
  • 300 gr paradajza
  • 5 manjih skuša
  • limun
  • so
  • mleveni biber
  • čaša belog vina
  • malo vinskog sirćeta
  • maslinovo ulje
  • peršun

Priprema:

Luk očistiti i iseći na režnjeve.

Papriku ispeći na plotni ili u rerni, oljuštiti i seći na kockice. 

Paradajz popariti vrelom vodom, oljuštiti i takođe iseći na kockice.

Ribe očistiti, posoliti i pobiberiti.

Limun iseći na kolutove i pomešati sa pripremljenim povrćem.

Sve začiniti i sipati u podmazanu vatrostalnu činiju, preliti vinom, sirćetom i uljem.

Staviti u zagrejanu rernu da se povrće kuva još dvadesetak minuta od momenta ključanja.

Nakon toga dodati ribu i sve peći dvadesetak minuta.

Ribu služiti hladnu, garniranu svežim začinskim biljem.

Izvor: Posna jela