- Sastojci:
- 1 manja glavica crnog luka
- sveža babura
- 300 gr paradajza
- 5 manjih skuša
- limun
- so
- mleveni biber
- čaša belog vina
- malo vinskog sirćeta
- maslinovo ulje
- peršun
Priprema:
Luk očistiti i iseći na režnjeve.
Papriku ispeći na plotni ili u rerni, oljuštiti i seći na kockice.
Paradajz popariti vrelom vodom, oljuštiti i takođe iseći na kockice.
Ribe očistiti, posoliti i pobiberiti.
Limun iseći na kolutove i pomešati sa pripremljenim povrćem.
Sve začiniti i sipati u podmazanu vatrostalnu činiju, preliti vinom, sirćetom i uljem.
Staviti u zagrejanu rernu da se povrće kuva još dvadesetak minuta od momenta ključanja.
Nakon toga dodati ribu i sve peći dvadesetak minuta.
Ribu služiti hladnu, garniranu svežim začinskim biljem.
Izvor: Posna jela
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka