Sastojci:
- 1kg ćevapa
Nadev:
- 2 krompira
- 2 jaja
- 150gr mladog sira
- 150 ml neutralne pavlake za kuvanje
- so biber vegeta po ukusu
- 150gr kackavalja rendanog
Priprema:
Krompir izrendati, posoliti i pobiberiti.
Za preliv, umutii jaja pa zatim dodati neutralnu pavlaku, izgnječen mladi sir i posoliti po ukusu.
U određenu posudu složiti ćevape u krug. Ako su viši od posude nožem treba iseći vrhove. Zatim, ne dno tepsije staviti polovinu rendanog krompira, a na to ćevape i odsečene deliće ako ih ima.
Preko toga, ponovo staviti krompir, pa još jedan red ćevapa.
Sve to preliti već gotovim prelivom, staviti malo bibera, pokriti folijom i staviti u rernu da se peče na 180 stepeni, 60 minuta.
Kada je jelo gotovo, preko narendajte sir i ostavite nekoliko minuta u toplu rernu da se otopi.
Recept je poslala naša čitateljka Dijana Popović, učestvujući na Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.