Sastojci:

Za piškotu:

  • 2 jajeta
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 150 ml čokoladnog mleka

Za fil:

  • 2 kesice pudinga od čokolade
  • 400 ml  mleka
  • 400 ml  slatke pavlake
  • 150 g mlečne čokolade
  • 6 kašika šećera

Za dekoraciju:

  • 1 dl slatke pavlake pavlake
  • 100 g mlečne čokolade

Priprema: Jaja i šećer umutite, dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju kašike kakaoa. Smesu izlijte u namazan pleh obložen papirom za pečenje. Pečite u zagrejanoj rerni na 200 C oko 15 minuta. Proverite čačkalicom da li je piškota pečena. Pečenu piškotu izvadite iz rerne i kada se malo prohladi prelijte je čokoladnim mlekom, koru ostavite sa strane.

Puding skuvajte sa šećerom i mlekom na uobičajen način i ostavite da se ohladi.  slatku pavlaku izmutite i pomešajte sa ohlađenim pudingom i sve promešajte mikserom. 50 g čokolade izrendajte i pomešajte u fil. A 100 g čokolade otopite i lagano sipajte u fil sve mikserom muteći da se dobro sjedini. Smesu sipajte preko ispečene kore i ravnomerno rasporedite. Čokoladu i pavlaku stavite u šerpicu na laganoj vatri, kuvati sve mešajući da se čokolada otopi. Skinite sa vatre malo prohladite i prelijte preko torte. Tortu ostavite nekoliko sati da se stegne. A onda skinite obruč sa kalupa, sečite i poslužite.

Vreme pripreme:  60 minuta

Recept je poslala naša čitateljka Adilja Hodža. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.