Sastojci:
Za piškotu:
- 2 jajeta
- 2 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 150 ml čokoladnog mleka
Za fil:
- 2 kesice pudinga od čokolade
- 400 ml mleka
- 400 ml slatke pavlake
- 150 g mlečne čokolade
- 6 kašika šećera
Za dekoraciju:
- 1 dl slatke pavlake pavlake
- 100 g mlečne čokolade
Priprema: Jaja i šećer umutite, dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju kašike kakaoa. Smesu izlijte u namazan pleh obložen papirom za pečenje. Pečite u zagrejanoj rerni na 200 C oko 15 minuta. Proverite čačkalicom da li je piškota pečena. Pečenu piškotu izvadite iz rerne i kada se malo prohladi prelijte je čokoladnim mlekom, koru ostavite sa strane.
Puding skuvajte sa šećerom i mlekom na uobičajen način i ostavite da se ohladi. slatku pavlaku izmutite i pomešajte sa ohlađenim pudingom i sve promešajte mikserom. 50 g čokolade izrendajte i pomešajte u fil. A 100 g čokolade otopite i lagano sipajte u fil sve mikserom muteći da se dobro sjedini. Smesu sipajte preko ispečene kore i ravnomerno rasporedite. Čokoladu i pavlaku stavite u šerpicu na laganoj vatri, kuvati sve mešajući da se čokolada otopi. Skinite sa vatre malo prohladite i prelijte preko torte. Tortu ostavite nekoliko sati da se stegne. A onda skinite obruč sa kalupa, sečite i poslužite.
Vreme pripreme: 60 minuta
Recept je poslala naša čitateljka Adilja Hodža. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.