Šarmantna voditeljka Maja Manojlović (28) voli da kuva. U kuhinji se dokazala i pred kamerama,uzevši učešće u popularnom serijalu takmičarskog karaktera Dođi na večeru. Ipak, brojne obaveze joj ne dozvoljavaju da uživa u spremanju specijaliteta onoliko koliko bi želela. Najčešće između dva snimanja „uleti“ u pekaru i pojede nešto „s nogu“.

- Uvek imam osećaj griže savesti kada jedem nešto iz pekare, ali često se dogodi da imam vremena samo za usputne obroke. Ipak, kad god mogu pojedem nešto kuvano.

Najviše volim mamine čorbice i bakina jela od povrća. U restoranu jelovnik uvek dobro proučim i na kraju poručujem Cezar salatu, jer ona sadrži sve što volim i sve što mi je potrebno. Volim da spremam jela italijanske kuhinje, a čitateljkama Lise otkrivam svoj recept za Cezar salatu. Idealna je za proleće! Pored salata i čorbica, Maja voli i meso, ali ne jede svinjsko, jer joj ne prija. Za slatkišima je luda, ponajviše za čokoladom.

Cezar salata

Sastojci:

  • mešavina zelenih salata (ajzberg i puterica)
  • 100g rukole
  • nekoliko čeri paradajza
  • 200 g pilećeg belog mesa
  • 100 g slanine
  • krutoni po želji (može i bez toga)
  • 2 manja čena belog luka
  • sok od ½ limuna
  • kašika majoneza
  • kašika pavlake
  • malo maslinovog ulja
  • so, biber
  • parmezan

Priprema: Slaninu i belo meso ispeći na tiganju sa malo ulja ili na roštilju. Salatu iseći na veće komade, sastaviti sa rukolom i čerijem, posuti krutone po salati, začiniti sa malo ulja, malo soli i malo balzamiko sirćeta. Po salati poređati na prutiće isečeno belo meso , a onda zaliti sve napravljenim prelivom. Na kraju poređati slaninicu i posuti parmezanom. Prijatno! Filete poslužite na belom tanjiru, sa malo zeleniša, uz pekmez od šljiva posut oko obroka.

Tekst: Vesna Stanimirović