Sastojci (za 4 osobe):

  • 350 g zamrznutog lisnatog testa
  • glavica luka 
  • 500 g mladog spanaca
  • 2 kašike mleka
  • 2 kašike putera
  • so, biber 
  • 150 g pavlake
  • 5 jaja
  • kašika naseckanog začinskog bilja

Priprema:

Odmrznite lisnato testo. Skuvajte četiri jajeta. Spanać očistite. Luk naseckajte, pa prodinstajte na zagrejanom puteru. Dodajte spanać i dinstajte 5-6 minuta. Posolite i pobiberite. Pavlaku i preostalo jaje razmutite, umešajte začinsko bilje, pa tu smesu pomešajte sa spanaćem. Oljuštite tvrdo skuvana jaja. Rernu zagrejte na 220 stepeni. Lisnato testo razvaljajte u pravougaonik dužine oko 30 centimetara, a zatim po dužini na sredini testa raspodelite spanać i razmažite ga. Na spanac po dužini, takođe po sredini stavite jaja. Ivice testa premažite mlekom, preklopite, pritisnite, pa stavite u tepsiju koju ste isprali hladnom vodom. Pecite oko pola sata. 

Vreme pripreme: 75 minuta

Recepte piše: Marija Jakob