Iako joj se i dalje dešava da ne stigne da doručkuje ili da preskoči ručak, urednica rubrike za kulturu Jutarnjeg i Beogradskog programa RTS-a i autorka rubrike Na jutarnjoj kafi sa… (koja se emituje subotom oko pola devet ujutru) Marija Miljević Rajšić kaže da se svim snagama trudi da se hrani što zdravije. Beli hleb je odavno zamenila integralnim dvopekom i pirinčanim galetama. Od mesa jede piletinu ili junetinu, a svinjetina joj više ne prija.

- Ujutru obično pojedem dvopek, kuvano jaje, ili popijem sok od paradajza, a prijaju mi i jabuke ili banane. Večera mi je omiljeni obrok zbog toga što smo tada uglavnom svi u porodici opušteniji i imamo više vremena. Tada prednost dajem salatama, tunjevini i piletini - kaže Marija i dodaje da radnim danima sprema jela koja mogu da budu gotova za oko pola sata, a ponekad naruči gotovu hranu.

- Subota je rezervisana za ručak kod mojih roditelja, a moja mama sjajno kuva. Nedeljom mogu da eksperimentišem sa neobičnim jelima. Isprobala sam više takvih recepata poput tajlandskog jum juma, doduše sa više ili manje uspeha. Trudim se da jela budu hranljiva i zdrava, ali i prilagođena ukusu i željama porodice, pre svega moje ćerke Katarine.

Sastojci:

  • 600 g pilećeg mesa    
  • prezle    
  • 1 pavlaka    
  • šaka kikirikija   
  • maslinovo ulje, kari, začin C


Priprema: Pileće meso iseckajte na kockice i dinstajte na maslinovom ulju sa malo vode 15-20 minuta. Dodajte prezle, šaku kikirikija, pavlaku, malo karija, začina C i soli. Promešajte i servirajte.

Nenad Blagojević