Mladi glumac Ivan Mihailović nije od onih koji broje svaki zalogaj i sabiraju unete kalorije. U skladu sa svojim pravilom „jedi kada ti se jede”,  za sto seda pet do šest puta dnevno i jede u umerenim količinama.

- Okružen sam ljudima koji svakodnevno pričaju o zdravoj ishrani, dijetama i nutricionistima. Takav način ishrane i odricanja ume da umori čoveka - iskren je Ivan koji kaže da je veliki gurman. 

- Uživam čak i u razmišljanju i pravljenju odluke šta jesti, a o kuvarskim emisijama da ne govorim. Volim meso u svim oblicima i često ga jedem. Za doručak obožavam prženice, uz koje kao prilog najbolje idu pavlaka, ajvar, pršuta i ogromne količine jogurta. Što se tiče slatkiša, "plazma" torta mi je omiljena, a jedem je dvaput godišnje - za tatin i svoj rođendan.

Hobotnica pod sačem 

- Ovo jelo porodično pravimo samo na moru od hobotnica koje sami ulovimo, pa je ugođaj tim veći.

Sastojci:

  • 2 kg hobotnice
  • 1 kg belog krompira
  • 1dl maslinovog ulja
  • glavica crvenog luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 dl belog vina
  • morska so, biber, bosiljak, grančica svežeg ruzmarina

Priprema: Kada se izvadi iz mora (ili kupi na pijaci) hobotnicu očistite i da bi bila mekša stavite u zamrzivač na nekoliko dana. Odledite je i operite. Oljuštite i posolite krompir, a zatim ga poređajte u tepsiju. Dodajte naseckani crni luk, beli luk, bosiljak, i na sve to položite celu hobotnicu. Prelijte je belim vinom i maslinovim uljem, blago pobiberite i odozgo stavite grančicu ruzmarina. Poklopite i pecite na 200 stepeni oko sat vremena. Ako imate mogućnosti za pravi sač, još bolje.

Letos sam od tetke iz Tivta čuo staru mediteransku tajnu koja kaže da bi zajedno sa namirnicama u tepsiju trebalo staviti nekoliko pampura od vinskih flaša da se sve tako peče. Navodno ovo pomaže da hobotnica bude još mekša. Nisam probao, tako da ne mogu da tvrdim, ali ideja obećava. 

Nenad Blagojević