Zbog prirode posla kojim se bavi voditeljka Radio-televizije Srbije Svetlana Aleksić vodi računa o svom izgledu i kilaži, pa joj je zdrava ishrana, pored redovnih treninga, prioritet. 

- Trudim se da na meniju imam što više povrća, a manje namirnica koje sadrže masti. Obožavam supe i čorbe od povrća. Jedem sve vrste mesa, ali najčešće piletinu, ćuretinu i ribu. Volim i paste, ali vodim računa o tome da ne budu prejake već lagane. Često pravim specijalitete od plodova mora.

Sva jela Svetlana sprema na maslinovom ulju i to uvek kombinujući hranu po svom ličnom nahođenju. Jedino važno pravilo koje primenjuje je da izbaci hleb onda kad je na meniju krompir. 

- Nisam ljubiteljka slatkiša i mogu da živim bez njih. A kad mi se prijede nešto slatko, obično uživam u čokoladnom sufleu - kaže popularna voditeljka. 

Taljatele sa gamborima

Potrebno je:

  • gambori
  • 1 kutija testenina taljatela (tagliatelle) ili pena (penne)
  • 3 čena belog luka
  • 300 g spanaća
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 3 dl neutralne pavlake za kuvanje
  • so 
  • biber
  • bosiljak
  • origano

Priprema: Gambore ne morate da odmrznete. Stavite u dublji tiganj maslinovo ulje da se zagreje, a u posebnu šerpu vodu u koju ćete dodati malo soli i maslinovog ulja da provri. Zatim dodajte gambore u tiganj i pržite oko osam minuta dok ne porumene, pa iseckani beli luk, i pržite još tri minuta. Na kraju dodajte opran i rukom iscepkan spanać. Nakon pet minuta, kad omekša, sklonite sa ringle. Kada je voda provrila dodajte taljatele i malo bosiljka i origana. Skuvano testo procedite, ali uzmite decilitar te vode u kojoj se kuvalo testo i sipajte u tiganj u kojem su gambori. Dodajte testo, ponovo zagrejte i dospite po ukusu neutralnu pavlaku. Promešajte i servirajte.

Nenad Blagojević