On je kreirao 19 oskarovskih jelovnika, a ipak svake godine uspeva da priredi novo kulinarsko iznenađenje! Volfgang Pak najavljuje gastronomsko čudo i za večeru posle dodele Oskara 24. februara 2013. godine.
Ljuti tartar-stek od tune, serviran u kornetu od misoa i sezama, mini hamburger sa zrelim „čedar“ sirom i vegetarijanske prolećne rolnice sa slatko-kiselim sosom, otvoriće gala-večeru na najpoznatijoj zabavi posle dodele Oskara, poznatu pod nazivom „Guvernerski bal“.
Za 85. ceremoniju koja se održava 24. februara 2013. godine, jelovnik je – po dvadeseti put – pripremio slavni „kuvar slavnih“ Volfgang Pak.
„Nije mi dosadilo kuvanje za Oskara, kao što mi nije dosadilo ni da vodim ljubav“, poverio se ovaj 63-ogodišnji Austrijanac novinarima koji su se tiskali oko izloženih gastronomskih majstorija 21. februara 2013. godine na, takođe tradicionalnom, isprobavanju jela uoči velikog događaja (fotografije pogledajte u galeriji ispod teksta). „Mislim da je večera posle dodele Oskara najveća zabava na svetu i čast nam je da je pripremamo.“
Volfgang i njegovih pedeset kuvara pripremiće i specijalno predjelo od dimljenog lososa, izrezanog u obliku slavne zlatne statuete, sa mirođijom, pavlakom i kavijarom. Na jelovniku će se naći i „svakodnevna“ jela kao što je pica, s tim što je Pak priprema za ovu priliku sa grilovanim povrćem i pesto sosom.
„Kornet kapreze“ sadrži i naročitu mešavinu začinjene paste od paradajza i cveta bosiljka, a knedle od gambora valjaju se u ljuti kokos pre prženja. Losos će takođe biti serviran i u kornetima, pripremljenim od posebne „pica“ smese. Od toplih zalogaja, na trpezi će se biti i urme u slaninici, a među salatama su „tuna a la nikoaz“, kelj sa grilovanim artičokama i dresingom od limuna kao i faro (specijalna žitarica) sa listićima jabuke, cvekle i začinjenim orasima.