Zamzavanje namirnica nije uvek jednostavan posao. U narednom tekstu možete pročitati neke od korisnih saveta kako da to uradite što jednostavnije, piše Lisa.

Za početak, uvek morate računati na to da kada želite da zamrznete hranu u kesi ili posudi nema vlage ili bakterija. Da biste to izbegli, možete koristiti specijalne kese za zamrzivač sa ziperom i na vakuum.

PROČITAJTE JOŠ: Slana zimnica: domaći ajvar od čiste paprike (STARI RECEPT SA JUGA SRBIJE)

Često se dešava da nam posle nekog ručka ili večere ostane sosa ili variva. Najbolji način da ih sačuvate jeste da ih zamrznete u posudici s poklopcem.

Da biste bili sigurni da ćete kasnije moći da pronađete hranu koju ste sačuvali, pre nego što je zamrznete napišite na nalepnicama šta ste zamrzli i datum kada ste zamrzli i to zalepite na posudu ili kesu u koju ste odložili namirnicu. Najbolje je da to uradite sa vodootpornim markerom kome vlaga i mraz ne mogu ništa, a možete ga kupiti u knjižari. Na ovaj način ćete izbeći zabunu oko toga koja namirnica se nalazi u kesi za zamrzivač.

U FOTO-GALERIJI POGLEDAJTE DETALJNIJE KAKO DA ZAMRZNETE:

1. NAMIRNICE BILJNOG POREKLA, 2. MESO, 3. JAJA, 4. ZAČINSKO BILJE, 5. MLEKO  I 6. HLEB I PECIVA, KAO I KOLIKI JE ROK UPOTREBE TAKO ZAMRZNUTIH NAMIRNICA.

Izvor: Lisa

LepaiSrecna Za našu vitalnost važno je kako biramo namirnice ali i kako ih čuvamo i skladištimo. To je osnova pravilne ishrane i zato proverite da li se i u vašoj kuhinji ova pravila poštuju.