Sezona jagoda je idealna za pripremu voćnih poslastica. Broj jedan u svakoj kući je, sigurno, sladoled sa jagodama, ali ovo mirisno voće treba koristiti i za torte i rolate.
Ako nemate vremena da pečete koru, slobodno se poslužite piškotama, a krem napravite kao za čizkejk.
Sastojci:
- 300 gr jagoda
- 200 gr piškota
- 250 gr krem sira
- 70 gr kisele pavlake
- 50 gr prah šećera
Priprema:
Očistite jagode i isecite ih na kolutove. Poređajte ih na peki-papir. Piškote umočite u mleko i složite preko jagoda. Umutite krem sir sa pavlakom i prah-šećerom pa premažite piškote. Uvijte rolat služeći se papirom i ostavite ga da se dobro rashladi. Pročitajte i kako da jagode ostanu dugo sveže.
Tekst: Lepa&Srećna / J. G.