Sastojci:
- 1 pomorandža (neoljuštena)
- 1 kašičica sode bikarbone
- 125 gr omekšalog putera
- 1 šolja šećera
- 2 jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 šolje brašna
- 1 šolja suvog grožđa
- 1/2 šolje seckanih oraha (po želji)
Priprema:
Isecite pomorandžu na kriške, izvadite semenke, sameljite je u blenderu, rastvorite sodu bikarbonu u 1/2 šolje vode, pa dodajte sa puterom, jajima, vanilom i šećerom. Umutite, pa polako umešajte suvo grožđe i orahe.
Sipajte u podmazan pleh, pokriven papirom za pečenje i pecite na temperaturi od 160 C oko sat vremena.
Napomena: Kolač može da stoji oko nedelju dana u zatvorenoj kutiji a pogodan je i za zamrzavanje.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka