Sastojci:
- 50 g ovsenih pahuljica
- 50 g ječmenih pahuljica
- 50 g ražanih pahuljica
- 50 g kukuruznih pahuljica
- 200 g kandirane kore pomorandže
- 50 g suncokreta
- 50 g badema
- 50 g golice
- 50 g susama
- 200 g crne čokolade
- 50 g sojinog putera
- kašika đumbira
Priprema:
Pomešajte pahuljice i usitnite u secku ili blenderu. Seme susama, badema, golice i suncokreta propržite kratko u tiganju bez masnoće da samo malo porumeni. Usitnite potom seme u blenderu na krupno. Pomešajte seme sa pahuljicama.
Dodajte kandiranu koru pomorandže i đumbir. Posebno otopite čokoladu i sojin puter. U smesu dodajte sve prethodno pomešane sastojke. Dobro izmešajte i rastanjite u plehu na papir za pečenje. Sušite u rerni na 150 stepeni oko 25 minuta. Kad se ohladi nasecite na kocke i poslužite.
Vreme pripreme: 35 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.