Sastojci za 4 osobe:

  • 2 male konzerve kompota od manga (po 425 ml)
  • 2-3 kašičice skroba (gustina)
  • šipka vanile
  • 500 g svežeg sira začinjenog sokom od pomorandže
  • 200 ml slatke pavlake
  • vanilin šećer
  • 4 kašike likera od kajsije ili soka od pomorandže
  • zrela papaja

Priprema:
Mango ocedite i sačuvajte njegov sok. Uzmite malo soka komadiće manga pa ih izmiksujte. Razmutite skrob u malo hladne vode. Zakuvajte ostatak soka, umešajte razmućeni skrob, kratko prokuvajte pa umešajte pire od manga. Pola dobijene smese raspodelite u 4 desertne čaše. Šipku vanile po dužini rasecite, istružite srž, pa umešajte u sir. Umešajte lagano varjačom ili lopaticom pavlaku sa vanilin šećerom u sir, pa takođe i tu smesu rasporedite u čaše na sloj pirea.

Ostatak pirea izmešajte sa likerom (ili sokom) i prelijte desert. Papaju prepolovite, izvadite joj koštice, oljuštite je i isecite na kockice koje ćete zatim rasporediti po desertu nepsredno pred posluživanje.

Marija Jakob