Sastojci za 4 osobe:
- 2 male konzerve kompota od manga (po 425 ml)
- 2-3 kašičice skroba (gustina)
- šipka vanile
- 500 g svežeg sira začinjenog sokom od pomorandže
- 200 ml slatke pavlake
- vanilin šećer
- 4 kašike likera od kajsije ili soka od pomorandže
- zrela papaja
Priprema:
Mango ocedite i sačuvajte njegov sok. Uzmite malo soka komadiće manga pa ih izmiksujte. Razmutite skrob u malo hladne vode. Zakuvajte ostatak soka, umešajte razmućeni skrob, kratko prokuvajte pa umešajte pire od manga. Pola dobijene smese raspodelite u 4 desertne čaše. Šipku vanile po dužini rasecite, istružite srž, pa umešajte u sir. Umešajte lagano varjačom ili lopaticom pavlaku sa vanilin šećerom u sir, pa takođe i tu smesu rasporedite u čaše na sloj pirea.
Ostatak pirea izmešajte sa likerom (ili sokom) i prelijte desert. Papaju prepolovite, izvadite joj koštice, oljuštite je i isecite na kockice koje ćete zatim rasporediti po desertu nepsredno pred posluživanje.
Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.