Sastojci za testo (80 komada):

  • 250 g brašna
  • ravna kašičica praška za pecivo
  • 100 g šećera
  • kesica burbon
  • vanilin šećera
  • nekoliko kapi arome gorkog badema
  • prstohvat soli
  • 3 žumanceta
  • 150 g omekšalog maslaca

Osim toga:

  • 2 belanceta
  • 100 g naseckanog badema
  • 150 g neke crvene marmelade (od jagode, maline...)

Priprema:
Sve sastojke za testo stavite u činiju pa ih izmešajte spiralnim nastavcima miksera. Zatim na brzinu i rukama umesite glatko, prhko testo. Pokrijte ga i ostavite u frižideru 30 minuta.Rernu zagrejte na 180° C. Pobrašnjenim rukama od testa oblikujte osamdesetak kuglica veličine lešnika. Belanca lagano razmutite.

Kuglice prvo umočite u belanca, zatim u bademe i slažite ih na pleh obložen masnim papirom.U svakoj kuglici pobrašnjenim vrhom drške varjače napravite udubljenje pa ih pecite oko 15 minuta. Izvadite, na papiru stavite na rešetku za kolače da se ohlade.Zagrejte smesu marmelade i kašike vode pa napunite udubljenje na keksićima i pustite da se marmelada stegne.

Marija Jakob