Sastojci za testo ( 80 komada lincera):
- 125 g omekšalog putera
- jaje
- 50 g šećera
- 50 g mlevenih lešnika
- 200 g brašna
- ravna kašičica praška za pecivo
- na vrh noža karanfilića i cimeta u prahu
Za nadev:
- 100 g marmelade od crvenih ribizli
- šećer u prahu
Kalorije: 60
Vreme pripreme: 70 minuta
Priprema:
Puter penasto umutite. Dodajte jaje, šećer, lešnik, brašno i začine pa spiralnim nastavcima umesite čvrsto testo. Uvijte ga prozirnom folijom i držite u frižideru 60 minuta. Rernu zagrejte na 180 °C. Na brašnom posutoj podlozi razvaljajte testo na prozirnoj foliji na 3-4 mm debljine, isecite rombiće talasaste ivice.
Poslažite ih na pleh obložen masnim papirom i pecite oko 12 minuta (dok ne dobiju zlatnosmeđu boju). Marmeladu zagrejte. Donju stranu polovine još vrućih rombića premažite sa malo marmelade, zalepite drugi romb i slažite na rešetku za kolače da se ohlade. Na kraju ih pospite šećerom u prahu.
Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka