Sastojci za testo ( 80 komada lincera):

  • 125 g omekšalog putera
  • jaje
  • 50 g šećera
  • 50 g mlevenih lešnika
  • 200 g brašna
  • ravna kašičica praška za pecivo
  • na vrh noža karanfilića i cimeta u prahu

Za nadev:

  • 100 g marmelade od crvenih ribizli
  • šećer u prahu

Kalorije: 60
Vreme pripreme: 70 minuta

Priprema:
Puter penasto umutite. Dodajte jaje, šećer, lešnik, brašno i začine pa spiralnim nastavcima umesite čvrsto testo. Uvijte ga prozirnom folijom i držite u frižideru 60 minuta. Rernu zagrejte na 180 °C. Na brašnom posutoj podlozi razvaljajte testo na prozirnoj foliji na 3-4 mm debljine, isecite rombiće talasaste ivice.

Poslažite ih na pleh obložen masnim papirom i pecite oko 12 minuta (dok ne dobiju zlatnosmeđu boju). Marmeladu zagrejte. Donju stranu polovine još vrućih rombića premažite sa malo marmelade, zalepite drugi romb i slažite na rešetku za kolače da se ohlade. Na kraju ih pospite šećerom u prahu.

Marija Jakob