Priprema:
U posudi zagrejati mleko sa šećerom. Kada se šećer otopi i kada masa skoro provri, dodati maslac izlomljen na sitnije komadiće pa ga uz mešanje otopiti. Dodati nakon toga i pekmez pa ga dobro izmešati.
Tada dodati mlevene orahe i keks pa sve dobro izmešati varjačom. Fil ohladiti petnaestak minuta, mešajući povremeno. Može da ostane topao kad počnete filovanje.
Svaku rozen koru premazati sa po 4 kašike fila koji treba ravnomerno razmazati cijelom površine kore. Staviti odozgo sledeću koru pa ponavljati postupak dok se sve ne potroši. Svaki put kada stavite koru na kremu, lagano pritisnite dlanovima da se kora zalepi, ali ne prejako.
Kada ste sve kore premazali, stavite preko svega komad alu folije pa opteretite sve nekom debelom knjigom.
Ostavite tako da se potpuno ohladi i stegne 1 sat.
Nakon toga premažite sve čokoladnom glazurom koja se napravi tako da se u mikrovalnoj ili na laganoj vatri otopi čokolada uz dodatak ulja.
Izvor: Recipeci
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka